Иван, който закла Никол в асансьор, застава пред съда

11:40, 29 мар 18 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Бургас внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишния Иван Иванов от Бургас, обвинен в убийството на 11-годишната Никол Йончева.

Ученикът е подсъдим за това, че на 20-ти август мималата година в бургаския квартал "Меден рудник" умишлено е умъртвил 11-годишното момиче, като го е намушкал с нож във врата. Това е довело до силна кръвозагуба и остра анемия и е причина за смъртта на Никол, съобщиха от държавното обвинение.

Според прокуратурата, убийството е извършено
по особено мъчителен начин – момиченцето е останало в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемало същността на ситуацията, в която се е намирало, виждало е изтичащата от раната кръв, било е затворена в кабината на асансьора, викало е за помощ, осъзнавало е неизбежността на смъртта си, изживявало е тежки предсмъртни мъки, и убийството е извършено с особена жестокост.

15-годишният Иван е нанесъл смъртоносния удар с нож в най-откритата и незащитена част от тялото на 11-годишната Никол, а именно в нейната шия, почти
пълно прерязал вътрешната й сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, факти известни и възприети от обвиняемия, след което той е оставил умиращата в кабината, като затворил вратата и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството.

От прокуратурата са категорични, че макар и непълнолетен, Иван е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.

Очаква се Окръжният съд в Бургас да насрочи заседанието си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама