Митничари разясняват вредата от наркотиците пред ученици от Карнобат

18:00, 27 мар 18 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от Карнобат ще се срещнат с представители на Митница “Аерогара София” на 29 март. На срещите митническите служители ще разяснят вредата от приемането на наркотични вещества. В срещите, на които лектор ще бъде Стефан Бакалов - началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница „Аерогара София“, участие ще вземат и четириногите помощници на митническите служители. Поканени да присъстват са ученици от всички училища на територията на гр. Карнобат.

Събитието ще протече условно в “две части”. В първата част митническите служители чрез презентация с мултимедия и в свободен разговор с децата ще ги запознаят с естеството на работата си, свързана с противодействие и борба с трафика на наркотици, основните рискове от употребата на наркотици. Във втората част гостите ще покажат нагледно чрез проиграване на “реални” ситуации с участието на специално обучените кучета как разкриват трафик на наркотици.

По този начин се надяваме за пореден път да заявим гласно на бъдещето на България, каквото са нашите деца, че от една страна, употребата на наркотици вреди на здравето им, а от друга страна, че направата и разпространението им е престъпление, изтъкна председателят на Районен съд-Карнобат Татяна Станчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама