Търговци от Бургас заплашват със съд и протест

12:30, 27 мар 18 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промените в Наредбата за преместваемите обекти в Бургас бяха приети въпреки призивите на общински съветници включително на кмета Димитър Николов срещу нея. Търговци от Бургас заплашват със съдебни битки и протестни действия. По думите на търговците, документът е лобистки и цели да съсипе бизнеса, предаде БНР.

Представители на търговците алармираха, че по този начин Комисията, която разпределя обектите за търговия, се политизира и се обслужват лични интереси. За пример те посочиха зетя на председателя на Общинския съвет Костантин Луков, който също има интерес в този бранш. 

"За 12 години сме внесли 23 предложения как да се организира отдаването на преместваеми обекти и до момента никога не са били възприемани", заяви председателят на Асоциацията в защита на дребния и среден бизнес, Николай Димитров.

По думите му последните нанесени редакции в документа, дело на Димитринка Буланова от ГЕРБ, няма да решат проблемите. В единия от предложените от Буланова текстове има противоречие относно подаването на документи за освобождаващи се позиции за павилиони, обясни Димитров.

Друг текст пък, който регламентира членовете на комисията, която ги разпределя, да са основно общински съветници, според Димитров обслужва други интереси.

"Според нас, зад това се крие чисто лобистки интерес и ние смятаме, че тази комисия ще се политизира и решенията ще се вземат еднолично. Ако не бъдем чути и ако не бъдем разбрани ще се срещнем в съда. Ние сме се консултирали с нашите юристи, че тези текстове няма да видят бял свят", отсече Димитров и добави, че търговците имат пълна готовност за протестни действия.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама