БЧК-Бургас започва раздаването на храни на нуждаещите се в петък

19:00, 21 мар 18 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на тази седмица БЧК-Бургас ще започне раздаването на продукти от хранителната програма на Европейския съюз на социално слаби граждани. Първият пункт ще бъде разкрит в петък в Айтос в сградата на общината. 

Разкриването на пунктовете в областта ще става поетапно във всяка община, като право на помощта имат 13 872 души в Бургаско. Поради забавяне на програмата сега се раздават храни от втория етап, за 2016 г. За това е важно да се знае, че при определяне на правоимащите сроковете, са за тази година или началото на 2017 г., каза Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас, за БНР.

"Най-много са хората, които ще получат хранителни пакети в община Бургас - около 4 000 души. Следват Руен и Айтос, а най-малко са в общините Малко Търново, Царево и Приморско. В Равнец и Българово, с помощта на местните кметове, храните ще бъдат доставени на място, но живеещите в бургаските квартали трябва да си ги получат от социалната трапезария на ул. "Оборище" 95. Помощта включва 7 вида продукти с общо тегло над 16 кг 320 г – леща, рибни консерви, грах, лютеница, бисквити, мед и доматено пюре", съобщи Радева.   

Раздавателният пункт в Бургас ще бъде открит на 27 март. Раздаването по места ще продължи до 4 май. Повече информация може да се получи в офисите на БЧК и от местните дирекции „Социално подпомагане“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама