Обновяват паркове и монтират лед осветление в Китен

08:30, 24 мар 18 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ново улично лед осветление ще бъде монтирано в Китен за туристически сезон, основни алеи и зелени площи ще бъдат обновени, залагаме на атракциите, обясни кметът Катя Вълчева. 

Автогарата и пристанът също ще бъде пребоядисани и облагородени. Като цяло, основният акцент ще падне върху инфраструктурата. Две улици "Пирин" и "Люлин" ще бъдат преасфалтирани, като на първата ще бъде подменен и водопровода, съобщи БНР.

"Това, което правим в момента, е една зелена площ, градинки, повдигнати, с високи бордюри, с капково напояване, с пейки, като седнеш да гледаш морето. Детска площадка ще бъде изградена в друг парк, него също го обновяваме в момента. Ще има  голяма пързалка, с катерушки, с люлки и нови лед лампи. Наблягаме на тези неща, защото хората не идват само на море, те се разхождат и забавляват. Букви, с които се изписва Китен, ще бъдат сложени в центъра до кметството с рамка. Така всяко семейство, заставайки до буквите, които са високи метър, ще може да си направи снимка", обясни Вълчева.

Освен ремонти, в плановете за лятото са включени и традиционни и нови културни прояви. Началото ще бъде поставено с празника на града в края на май, след което ще се проведе "Атлиманска огърлица", всеки летен месец ще има фолклорна програма с нестинари, а през август ще се състои фестивалът“ Ноти по пясъка“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама