Приемът за градините в Бургас започва на 2 април

15:55, 20 мар 18 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По 25 деца в група ще бъдат приемани тази година в градините, в яслите броят им няма да надвишава 20, каза Веселина Таралова, директор общинска дирекция "Образование", за БНР. От Общината ще контролират колко малчугани ще бъдат записани.

Електронната система вече е отворена за тестване, а същинският прием започва в 8 часа на 2 април и ще продължи до 20 април. Тези, които не ползват интернет, могат да подадат документи направо в детското заведение. 

Обявяването на резултатите от първо класиране ще бъде на 2 май в сайта на електронната система за прием и на видно място в учебните заведения. Родителите на приетите деца писмено ще декларират желанието си детето им да бъде записано от 3 до 16 май на място. 

Свободните места след първо класиране ще се обявят на 18 май. Няма промяна в условията за прием, обясни Таралова.

"Тези, които са с постоянен адрес по лична карта, един от родителите поне,там даваме най-голям брой точки. По настоящ адрес точка по-малко. Имат право да избират до три градини, като ги подредят по приоритет. Първата желана ще им носи повече точки. Втората по-малко, най-малко ще носи третата. Единствено има промяна в подготвителните групи в училищата, те са намалени спрямо броя им миналата година", разясни тя.

Две нови градини - "Пинокио" в Меден рудник и филиала на „Ханс Кристиян Андерсен“ ще улеснят приема. В "Лазур" в детското заведение ще бъдат приети 100 деца през есента. На 22 март ще бъде открита новата част.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама