19-годишна бургазлийка хваната за интернет измами

15:00, 16 мар 18 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

19-годишната бургазлийка е заловена от служители от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР-Бургас за измами в интернет. Тя е публикувала обяви за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност. 

Момичето е направило пълни самопризнания и е обяснило механизма за извършване на престъпната дейност. Тя ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи втора употреба като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията "преглед и тест", съобщава БНР. 

На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното. Той алармирал служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР-Бургас, които своевременно предприели действия по установяване самоличността на извършителката на измамата и след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19 годишната бургазлийка. 

Същата е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище, разположено в ж.к. "Меден Рудник" са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД МВР-Бургас призовава всички потърпевши от подобен род неправомерни посегателства да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОД МВР-Бургас.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама