Бургас обмисля да привлича големи вериги хотели с по-ниски такси

10:30, 17 мар 18 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10% от дължимите такси и цени на технически услуги да заплащат големите хотелски вериги, които планират да инвестират в Бургаския регион, предлага общинският съветник Живко Табаков. Целта е по този начин да се привлекат големи хотелски вериги в общината, които съответно ще разкрият и нови работни места, съобщи БНР. 

Председателят на Комисията по туризъм Живко Табаков обясни, че е направил три конкретни предложения в тази насока.

„Едното е да се заплати 10% от таксите за тези собственици на големи хотелски вериги или франчайзносители. По цялото Черноморие няма такива верига. Ако успеем да привлечем дори един на територията на община Бургас, това ще е повече от успех. Вторите ми предложения са на база Наредбата за категоризация към Закона за туризъм. Говорим за хотели в категория клас А и за инвеститори в категория клас Б“, обясни Табаков.

Той уточни, че в предложението се предвижда към категория А да спадат хотели, мотели у туристически селища. Към Клас Б ще са семейни хотели, хостели, почивни станции, бунгала и къмпинги. Темата предизвика въпроси и дебати от страна на общинските съветници.

„Дали някои от веригите са направили запитвания, някои от тях проявявал ли е интерес към нашия регион? …Административните услуги пречка ли са за навлизането на тези вериги? … Разумно ли е, след като столицата, в която живеят 2 милиона души и с всичките институциите, намиращи се там, не може да задържи световните вериги хотели?“, запита Табаков.

Решението на Общинския съвет ще бъде гласувано в края на месеца.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама