В Бургас започва XVI-ят „София филм фест на брега“

17:00, 15 мар 18 / Култура 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„София филм фест на брега“ ще бъде открит тази вечер с филма „Квадратът“ на шведския режисьор Рубен Йостлунд. 36 игрални, документални и късометражни филма включва програмата на фестивала тази година. 

И тази година в деветте фестивални дни бургаската публика ще може да види най-доброто от българското, европейското и световното кино, каза режисьорът Георги Дюлгеров за БНР.

"Особено държа да кажа на бургазлии да обърнат особено внимание на късометражните български филми. Младите имат нужда от подкрепа. И двата в програмата са изключителни. Единият е дебютният филм на Александър Смолянов "Малко късмет за по-късно". Вторият е филмът на Любомир Младенов "Кораб в стая" - много сериозно художествено постижение", разказа Дюлгеров.

16-тото издание на „София филм фест на брега се посвещава на бургаския писател и журналст Георги Ингилизов, който беше сред неговите създатели.

И тази година 9-членно жури ще избере своя фаворит от 18-те фирма в конкурсната програма, а публиката ще гласува за своя любим филм. Всички прожекции ще бъдат в общинското кино „в театър „Адриана Будевска“. 

Церемонията по откриването ще започне тази вечер в 19.00 часа пред сградата на театър „Адриана Будевска“. По традиция гостите на откриването ще бъдат посрещнати с музиката на Бургаския духов оркестър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама