Обществено обсъждане на изграждането на асфалтова база край Ахелой

08:20, 13 мар 18 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Ахелой днес ще се проведе общоградско събрание и обсъждане на инвестиционно предложение за изграждане на асфалтова база в землището на града, като на него са поканени и инвеститорите.

Жители на Ахелой заплашиха с бунт срещу изграждането на асфалтовата. Местните се страхуват, че обектът ще нанесе загуби на туризма и са започнали протестна подписка. Подписите се събират във всеки магазин и кафене на Ахелой.

Базата ще бъде върху промишлена зона, бивша мина, но около нея вече има хотели. Според инвеститора ще бъдат вложени около 5 млн. лева, ще се разкрият 35 работни места, а технологията е нова с европейски сертификат.

Строителят на бъдещата асфалтна база гарантира, че тя ще бъде безвредна за околната среда. 

Пламен Владимиров, управител на „Лиан Кънстракшън Сървисис”, подчерта, че "парцелът е предназначен за промишлено строителство още през миналия век и статутът му никога не е бил променян. Десетилетия наред в рамките на тази промишлена зона са функционирали открита въглищна мина, бетонов възел и други промишлени дейности" и коментира, че суровините ще бъдат третирани по най-съвременни технологии, а прахоуловителните системи са от последно поколение.

Инженер Владимиров потвърди, че ще присъства на срещата между местните жители, ръководството на общината и представители на близките туристически селища. И обеща на нея да бъдат представени в детайли инвестиционното намерение и технологията и параметрите на производството, след което да докаже, че всички притеснения са безпочвени.

Обсъждането ще се проведе в 18 ч. в читалището на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама