Уточняват новата визия на емблематичната улица "Богориди" в Бургас

17:30, 12 мар 18 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пейки с пергули и вертикална растителност, ново осветление, каквото липса към момента, ще има по реконструираната емблематична улица в Бургас. Тентите и чадърите ще бъдат в един цвят.

Идеята е „Богориди“ да има цялостен, завършен вид и да е максимално разчистена от разностилни елементи. Това коментира главният архитект на община Бургас Веселина Илиева след проведената работна среща със собственици на магазини и заведения, на която бяха уточнени последните параметри по ремонта, съобщи БНР.

"С изготвянето на схемата се опитахме максимално да покрием исканията на собствениците от предходни години, защото имаме тази информация. Да определим зоните, така че те да бъдат солидарно разпределени между всички, да няма ощетени, да няма засегнати и да осигурим в същото време възможност на гражданите и на гостите да се наслаждават на новата реконструирана улица", каза Веселина Илиева. 

Архитект Илиева не се ангажира с крайна дата кога ремонтните дейности по улица „Богориди“ ще приключат, но посочи, че намерението на строителите е до началото на туристическия сезон тя да бъде проходима.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама