Жителите на Ахелой готови на протест

15:00, 08 мар 18 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на Ахелой са готови на протестни действия срещу инвестиционно предложение за изграждане на асфалтова база на терен на бившата мина Черно море. Притесненията са, че заради дейността й ще има отлив на туристи към морското градче, съобщи БНР. 

Инвеститорите, които вече имат или са в процес на изграждане на обекти, също са против, обясни кметът на Ахелой Иван Георгиев. Част от тях вече са представили възраженията си в Общината. 

Жителите организират и подписка, която също ще бъде входирана към местната администрация. Всеки, който иска да я подкрепи, може да я намери в кметството, в читалището и в някои търговски обекти в Ахелой.

Предстои и обществено обсъждане на 13 март 2018 г., от 18.00 ч., в залата на читалището. На събранието са поканени да присъстват както инвеститорите на проекта, така и местни жители, собственици на туристически и атракционни обекти. На предстоящата среща ще присъства цялото общинско ръководство на Община Поморие и кметство Ахелой.

Асфалтовата база ще бъде изградена от фирма със седалище София. Теренът на мината е купен и има двама нови собственици, обясни още Георгиев. „Като кмет на град Ахелой, аз защитавам нашите интереси. Общинското ръководство също застава зад исканията на ахелойци. Уверен съм, че общите ни усилия ще доведат до желанието да не се строи тази база и обществеността ще подкрепи нашите усилия”, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама