Влакове София-Варна и София-Бургас с тричасови закъснения и неотоплени купета

10:59, 01 мар 18 25 1451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътниците във влака София-Варна през Горна Оряховица са бедствали с часове заради липса на отопление. Това съобщи за БНР една от потърпевшите Любослава Дашева. Композицията е тръгнала снощи от столицата в 22.30 часа и е трябвало да пристигне в 07.00 часа във Варна, но е закъсняла с над 3 часа. 

От пресцентъра на БДЖ казаха, че причина за закъснението е товарен влак, който е блокирал линията. 

Дашева разказва, че във влака са пътували много жени и деца. Никой не ги е информирал какво ще се случи, а температурата във вагоните, измерена от пътници, е била далеч под нулата. 

"Във влака е ужасно студено. Най-вероятно е минус 16 градуса. Доскоро въобще нямахме обхват. Съответно близките ни се тревожат, а да не говорим, че във влака има възрастни хора и жени. Целият влак е в сняг. Нищо не ни отговарят. Самите хора, които са, стюардите във влака, са много любезни и мили с нас, защото положението, в което те се намират като работещи, също е ненормално", каза Любослава Дашева и допълни: "Бил е повреден локомотивът. Това се разбра". 

Дашева посочва, че част от пътниците обмислят да заведат колективен съдебен иск, защото "наистина е безобразие в 21-ви век, въпреки тежките зимни условия, железниците да ни поднасят един неотоплен влак". 

С три часа закъсня и бързият влак от София за Бургас след авария край Айтос. Причината за инцидента бяха счупени пантографи (средства за контакт с електрическата мрежа) на електрическата мотриса. Наложило се е да бъде изпратен дизелов локомотив от Бургас, който да изтегли композицията. 

Пътници се оплакаха, че са търпели студ в купетата при минусови температури. Някои от тях планират да поискат обезщетение за причиненото неудобство.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама