Жена се опита да пренесе в бельото си злато за 30 000 лева

13:20, 21 фев 18 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

718 грама недекларирани златни и сребърни накити откриха в бельото, дрехите и дамската чанта на румънска гражданка на ГКПП Лесово, съобщиха от Агенция "Митници". 

Жената е пътувала с лек автомобил с румънска регистрация. Колата с марка „Фолксваген Пасат" е пристигнала на ГКПП Лесово от Турция на 17.02.2018 г. Шофьорът и неговите спътници, всички румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. 

По време на проверка и при личен преглед на пътуващата в колата румънска гражданка с инициали А.Т., митническите служители откриват бижутерски изделия от жълт и бял метал, укрити в нейното бельо, във вътрешни джобове по нейните дрехи и дамската чанта.

Иззети са 602,98 грама златни накити и 115,49 грама сребърни накити с обща стойност 31 465 лв., според резултатите от извършената експертиза. Контрабандните  акити от благородни метали подлежат на отнемане в полза на държавата.

Срещу румънската гражданка е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама