Стартира реконструкцията на пощата в Новия Несебър

15:15, 13 фев 18 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Реконструкцията и модернизацията на пощата в новата част на Несебър вече започна. Днес кметът на общината Николай Димитров и неговите заместници Виктор Борисов и Лазар Япаджиев направиха първа копка на обекта, който е заложен за изпълнение през тази бюджетна година.


„Предвижда се тук да има нова пристройка на 4 етажа и да се направи реконструкция и модернизация на съществуващата сграда. Целта ни е да приобщим сградата чисто визуално в съвременната среда на площадното пространство.“, информира кметът Николай Димитров. Той допълни, че чрез саниране ще се достигнат и нормите за енергийна ефективност на зданието. След изпълнение на проекта за модернизация ще се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение и ще се подобрят условията на труд в сградата.

Архитектурно-художественият образ на новопроектираната и съществуваща сграда е съобразен с изискванията, произтичащи от местоположението и функцията им. Вписването на обекта в околното пространство ще бъде осъществено чрез саниране на сградата на пощата изцяло с каменни облицовки, фасадни обшивки, смяна на дограма и промяна от скатен на плосък покрив.  

Очаква се обновлението на сградата да бъде завършено следващата година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама