Задържаха 6 кг. субстанция за полова мощ, декларирана като храна за животни (СНИМКИ)

14:45, 13 фев 18 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

6 кг лекарствен препарат за полова мощ, деклариран като храна за животни, задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Малко Търново. Нелегалната лекарствена субстанция е пренасял турски гражданин с лек автомобил. 

Колата с марка „Фолксваген Голф" с турска регистрация е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново в посока от България към Турция. На въпросите на митническите служители дали пренася стоки, валута или валутни ценности за деклариране, шофьорът на автомобила е отговорил, че пренася в багажника на автомобила пакет с храна за животни, за който е представил пред митническите служители фактура на стойност 6 евро.

При извършената митническа проверка на автомобила, митническите служители се усъмняват в несъответствие между обявеното съдържание и вида на пренасяното прахообразно  вещество. Пакетът е задържан за лабораторен анализ. Според резултатите от извършената експертиза в Централна митническа лаборатория на Агенция „Митници", идентифицираното вещество в пакета е тадалафил- чисто вещество,  със силно действие, което се прилага като активна субстанция в лекарствени препарати за еректилна дисфункция при мъжете.

Нелегално пренасяната лекарствена субстанция  е задържана. Работата по случая продължава.

Срещу шофьора на автомобила- турски гражданин с инициали К.К., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама