Ефективни присъди за група, разпространявала дрога в Слънчев бряг и Банско

14:00, 13 фев 18 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд наложи ефективни присъди на групата на Иван Митов, разпространявала наркотици в Слънчев бряг и Банско, съобщиха от прокуратурата.

Иван Митов, ръководил от януари 2014 г. до август 2016 г. седемчленната организирана престъпна група, е осъден на три години затвор. Наказания лишаване от свобода получиха и останалите участници в групата.

Три години затвор при първоначален строг режим съдът наложи и на Стойко Стоев. Две години - на Димитър Тодев, 1 г. и 10 месеца на  Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца е наказанието на Петър Димитров.
Присъдите са приведени в изпълнение.

Митов и участниците в групата се признаха за виновни и подписаха споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието.

Групата беше задържана на 19 август 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Слънчев бряг и околността. Тогава беше установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас, които обитавали.

Иззети бяха големи количества наркотици - кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства, доказващи престъпната им дейност.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама