Протести срещу насилието в детски градини и училища

08:30, 10 фев 18 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система мобилизира структурите си по места и вече обявените протести са в 11 града на страната, ако няма реакция от страна на институциите, ще се активизират и малките градове с втора серия протести.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища. Също така предложенията внесени в народното събрание включват увеличаване заплащане на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца.В разпространеното до медиите писмо се съобщава:

"Протестите не са срещу учителите.От Националния инициативен комитет бихме подкрепили исканията на учителите, защото всичко, което е добре за учителите е добре и за децата. Разочаровани сме от синдикатите, поради това, че водят мракобесническа политика и не се борят за по-добри условия на труд . Призоваваме за диалог учителите, които не са обвързани със синдикатите и могат да участват в разговорите без да им се влияе, за да изготвим общи предложения. Всеки един учител, който е готов да работи за промени, нека дойде и да се свърже с нас."

Протестите стартират  утре, събота на 10.02.2018 г. в Бургас, а на следващия ден в неделя ще има протести в три града - Варна и Пазарджик от 11,30 и в Плевен от 16 часа. Въпреки прогнозираното лошо време протестите ще бъдат проведени, за да покажем, че сме готови да се борим за по-доброто бъдеще на нашите деца. Те ще бъдат проведени пред сградите на общинските администрации, но не са насочени срещу общините, по-скоро се надяваме да получим подкрепа от всяка една община,съобщават от инициативния комитет.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама