Съживяват Стария град в Пловдив с повече кръчми и кафенета

13:00, 29 яну 18 25 846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има нужда да се вдигне повече шум около Стария град в Пловдив, както това бе направено с кв. "Капана". Общината ще стартира процедури за отдаване под наем на свободни помещения в архитектурния резерват, като част от тях могат да заработят като заведения, заяви кметът инж. Иван Тотев, цитиран от "24 часа". 

Една от първите мерки, които местната власт предприема за съживяване на Стария град, е поставяне на карти с разположението на кафенетата и ресторантите там, за да се ориентират туристите.

"В Стария град има няколко къщи, които в миналото са работели като ресторанти, а сега са на автори - на Слона, Димитър Киров, Енчо Пиронков. В тях има картини, но няма живот", посочи кметът. Според него добре би било да се направи къща на пловдивските художници, където да се излагат техни творби и да се организират тематични експозиции.

Тотев смята, че трябва да се организира дебат с гражданите за развитието на Стария град, за да се почерпят идеи. 

Тази година предстои да се реализира проект с арменската църква, който предвижда дворът й да бъде свързан със стълби и наблюдателни тераси с архитектурния резерват. Арменската църква възнамерява да направи и музей, където ще се съхраняват нейни ценни експонати.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама