Митничари-„тайни клиенти“ разкриха над 1000 литра нелегален алкохол

15:16, 25 яну 18 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха митнически служители от Митница-Бургас. Митничарите са провели акцията като „тайни клиенти".

Алкохолът е иззет при митническа проверка в частен имот на територията на гр. Сливен. Адресът е посетен от митническите служители на 19.01.2018 г., след събрани данни за нерегламентирана търговия с акцизни стоки. Пристигайки на място, митническите служители са се представили за клиенти и собственикът на имота им е предложил наливна ракия по 8 лв. за литър.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват складирана в различни помещения в имота в ПВЦ-туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност с характеристики по цвят и мирис на ракия. Измереното на място с денситометър алкохолно съдържание на течността в различните съдове е от 48 до 57 об.%.

За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове.

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама