ВКС отмени оправдателна присъда по дело за данъчно престъпление

10:05, 10 ное 17 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След протест на Апелативна прокуратура – Бургас  ВКС реши да отмени оправдателна присъда на Окръжен съд – Бургас, която е потвърдена и от Апелативния съд в града, с която подсъдимата Диляна Б. (на 39 г. от гр. Сливен) е призната за невиновна по обвинение за извършено престъпление по чл. 255, ал. 3, вр.ал. 1, т. 2, предл. Първо, т. 6, предл. Второ, т. 7, вр.чл. 26, ал. 1 от НК.
Диляна Б. е подсъдима за това, че за времето от м. септември 2009 г. до м. май 2010 г. в гр. Сливен, в условията на продължавано престъпление, като управител на търговско дружество избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери 56 850 лв. по ЗДДС, като потвърдила неистина в ежемесечните си данъчни декларации, като доказателство, че са сключени сделки, както и чрез приспадане на неследващ се данъчен кредит.
Според решението на ВКС, делото се връща за ново разглеждане на друг съдебен състав на първоначалната съдебна инстанция, която е Бургаския окръжен съд, който трябва да насрочи своето съдебно заседание.
Решението на ВКС не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама