Родители влизат в комиси за качеството на храните в училищата

17:00, 11 ное 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед директорите на училища да извършват всекидневни проверки съвместно с родителите за качеството на храната в училищните столове, а резултатите от тях да бъдат оповестявани на сайта на Община Бургас всяка седмица.

Повод за разпореждането на Николов са постъпилите през последните дни няколко сигнала от родители за качеството на сутрешната закуска на децата, финансирана по Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка, Схема "Училищен плод" и Схема "Училищно мляко" към Държавен фонд "Земеделие"

Към настоящия момент закуските в училищата се осигуряват по държавни програми, а обядът и столовото хранене се организира от Община Бургас. При него децата и родителите имат възможности за избор в зависимост от предпочитанията на децата. Менютата са качени на сайта на общината.

Заповедта предвижда във всяко училище да бъде създадена комисия от учител, родител и медицинско лице, която ще проверява какво е качеството и грамажа на храната и отговарят ли те на нормативните изисквания. При констатиране на нарушения директорите трябва своевременно да информират Община Бургас и да не извършват плащания към съответната фирма.


 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама