Хиляди дрехи и козметика унищожени под контрола на Митница Бургас

11:58, 27 окт 17 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

53 588 текстилни изделия,  парфюма и козметични продукта, етикети, метални емблеми, обувки, дамски чанти бяха унищожени, при общо шест процедури през месец октомври, под контрола на Митница Бургас. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 25 094 чифта чорапи,  14 507 тениски, дамски и мъжки блузи, ризи и екипи, по-голяма част, носещи логото на известни спортни марки, както и 7502 мъжко и дамско бельо. Чрез натрошаване бяха унищожени 4172 парфюма и козметични продукта, имитации на 20 световноизвестни марки. Унищожени бяха още 1620 етикета и метални емблеми, 383 спортни обувки и чехли, 310 дамски чанти с логото на хитови брандове.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през изминалата 2016 и настоящата 2017 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама