Бедствено положение в Бургаско

10:12, 25 окт 17 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастен мъж се е удавил в наводненото бургаско село Полски извор, по информация на кореспондент на bTV в региона.

В с.Черни връх има жена в неизвестност. Тя е подала сигнал на телефон 112, но сега спасителните екипи не могат да я открият, информират от медията.

77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

В Камено е обявено бедствено положение, в Бургас на този етап то е частично.

По думи на зам.-кметът на Камено Георги Георгиев половината от жителите на 12-хилядната община са блокирани от водното бедствие. Те са на тъмно и под вода, която е толкова висока, че табелите на някои от селата не се виждат. Има и отнесени мостове.

Екипи на общината и полицията обикалят язовирите и до момента не са открили скъсана стена. Жители на Равнец обаче твърдят, че са били наводнени от водоем в с.Трояново. Съмнения в подобна посока изрази пред bTV и кметът на Бургас Димитър Николов.

Деретата по реките са били почистени.

В следствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата  Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Пострадали са и части от кварталите на Бургас „Меден Рудник”, „Горно Езерово” и „Долно Езерово”.

В Константиново има сигнал за удавени животни.

В село Трояново са отнесени цели улици, както и площадът. Спасителните екипи не могат да стигнат до селото, защото цялото населено място е под вода.

Населени места без електричество са селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама