Разбита е организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на Бургас

10:17, 18 окт 17 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работата по случая с организираната престъпна група, разпространяваща наркотици в Буграс е започнала през юни тази година. Това заяви на специален брифинг  директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той поясни, че това е новосформирана група, която е оказвала  влияние на оперативната обстановка на територията на Бургас, а целта на днешната операция е била да бъде елиминирана още една група, разпространявала наркотици в областта.  Административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев информира, че  при днешната спецакция, започнала рано тази сутрин в Бургас, са претърсени 10 адреса, задържани са 12 души и са открити  и иззети марихуана, метаамфетамини и синтетични наркотици, чийто състав предстои да бъде установен. Намерени са още боен пистолет, бухалки, ловна пушка, везни, пари, високотехнологична инсталация за цялостно обзавеждане на модерна нарколаборатория. Той  уточни, че действията по разследването продължават и в момента. Главен комисар  Ивайло Спиридонов  информира, че групата  освен с разпространение на дрога, основно в Слънчев бряг, Поморие и два бургаски квартала, се е занимавала и със силови действия по отношение на дилъри, които или са отказвали да работят, или са противоречали на интересите й. По думите му целта на разследването е да се докаже организирана престъпна дейност на петима от задържаните, които са криминално проявени за най-различни престъпления. Имаме много веществени доказателства, които са иззети, поясни Спиридонов. Прокурор Иван Гешев отбеляза, че ГДБОП и Специализираната прокуратура работят сериозно и в синхрон в борбата срещу разпространението на наркотични вещества. Хората, които задържаме и работим по тези дела, тровят нашите деца. Това е факт и не бива да забравяме, че това е сериозно престъпление с остър социален ефект, допълни прокурор Гешев.

При друга спецоперация е разбит канал за превеждане на мигранти през границите на страната. Осем души, български и чужди граждани, са задържани в хода на съвместните действия на служители на МВР и ДАНС, проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура

  Специализираната операция за пресичане на дейността на организирана престъпна група, занимавала се с незаконно превеждане на мигранти от Турция през територията на България към държави от Западна Европа, е проведена на 17 октомври. Успешната реализация е на служители на СДВР и ДАНС. Действията на територията на София, Перник и Видин са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на спецакцията, с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани осем души - български и чужди граждани. При извършените процесуално-следствени действия са иззети наркотични вещества, незаконно притежавано огнестрелно оръжие, множество мобилни телефони и СИМ карти.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама