Любо Киров ще бъде звездата в програмата на фестивала ''Есенни пасажи'' в Несебър

15:15, 08 окт 17 / Култура 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Любо Киров ще бъде звездата в  програмата петото, юбилейно издание на фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи“, което ще се проведе от 13 до 15 октомври в Несебър. Общината, домакин на събитието, е подготвила няколко дни, изпълнени с развлекателни, културни и кулинарни рибни забавления и кани всички, които обичат морето, даровете му и изкуството във различните му форми, на един вълнуващ тридневен празник. В средата на октомври,  когато есенна е най-очарователна  в един от най-красивите градове в България, фестивалът ще даде възможност да се насладите на Несебър по начин, различен от бързия ритъм на лятото и множеството туристи, опознаващи малките калдъръмени улички.

Началото на „Есенни пасажи“ стартира в петък, 13 октомври, с две културни прояви в Демонстрационен център на занаятите  в новата част на града  - изложба  на Сдружение „Арт Несебър 2017“  и награждаване на отличените в поетичен конкурс по случай 15 август празник на Несебър. Малко по-късно на същия ден, но в Стария Несебър на пл. „Месамбрия“ ще се изявят Фолклорна формация „Българка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”, Танцова формация „Заря”, както и народният певец Данислав Кехайов.

По традиция акцент в съботната програма е конкурсът за най-вкусна рибена чорба, който ще събере участници и ценители на пл. „Месамбрия“. На същото място, но  в различни часове на 14 октомври Хор за стари градски песни „Блян” при НЧ „Яна Лъскова-1905”, Рок-група „Мена” при НЧ „Яна Лъскова-1905”  и поп певецът Любо Киров ще носят наслада за душата.

В зала „Сочи” в съботния ден почитателите на книгите могат да посетят  представянето на романа „Огледало за сънища” на Златина Бахова, един от финалистите в телевизионното предаване "Ръкописът".

Фолклорна формация „Македонка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”, Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър, и   Хор за гръцки песни „Месамбрия” при НЧ „Яна Лъскова-1905” ще  погрижат за доброто настроение през последния фестивален ден.

По традиция от сутрин до късна вечер през трите дни на фестивала гостите и местните жители могат да се насладят на рибни деликатеси, предлагани от производители и ресторантьори на площад „Месамбрия”.

При лоши метеорологични условия, културните събития обявени по програма на пл. „Месамбрия“, ще се проведат в салона на НЧ „Яна Лъскова-1905“, уточняват организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама