Джебчийки от Плевен и Силистра действат на територията на Слънчев бряг

19:03, 29 юни 17 25 805 Шрифт:
Автор:

Засилва се процесът на привличане на криминален контингент на територията на Слънчев бряг, особено по линия на джебчийски кражби. Това съобщи по време на брифинг гл. комисар Христо Терзийски (директор на Главна дирекция „Национална полиция“). Той коментира, че става въпрос предимно за жени от Плевен и Силистра. По тази причина ще се командироват оперативни работници, които могат да работят и познават този вид контингент. На брифинга присъстваха също така зам.-министърът на финансите Бойко Атанасов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, директорът на дирекция „Контрол“ в НАП Васил Панов и директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов.

Терзийски заяви, че от 1-ви юли са предали полицейски служители от всички краища на страната на подчинение на колегите им от Бургас, като по време на целия сезон командировани ще са 1000 човека. Ще има командировани и от Румъния и Чехия.

„Вече засичаме първите резултати по криминогенна обстановка и нарушаване на обществения ред на територията на община Несебър и към настоящия момент отчитаме едно намаление на регистрираните криминални деяния, извършени до днешна дата на територията на РУП-Несебър“ – посочи Терзийски.

В проверките, които ще стартират по Черноморието, ще се включат и служители на Агенция „Митници“.

„Нашата дейност ще бъде основно по осъществяване на законовите ни правомощия по контрол на акцизни стоки. Така или иначе в летния туристически сезон в Бургаска област се увеличава потреблението на акцизни стоки. Загубите от нерегламентирани стоки, които има хипотеза да не са с платен акциз, носят изключително големи щети на държавата. Ще има постоянно присъствие на наши служители, които да на разположение на координационния център“ – каза Георги Костов.

Васил Панов пък коментира, че ще продължи работата по запечатването на търговски обекти по Черноморието, при които се установи, че не се издават касови бележки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама