Биячът на туристката в Несебър излиза на свобода

17:07, 29 юни 17 25 1069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

21-годишният Тодор Николов, който бе задържан за 72 часа за удара срещу 57-годишната словашка туристка Едита Худакова в Стария Несебър, тази вечер ще излезе от ареста. Причината е, че Районният съд в морския град не взе решение по искането на прокуратурата за налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо младежа на днешното заседание, а отложи решението си за 6 юли. По този начин държавното обвинение е принудено да пуснe на свобода Николов след 72-часовото му задържане, което изтича днес в 20,30 ч.

Съдът отложи решението си заради предоставени от адвоката на обвиняемия Веселина Василева епикриза, според която несебърлията има редица заболявания - високо кръвно, проблеми с щитовидната жлеза, глаукома, заради които през голяма част от последния месец той бил в клиника. Съдиите обаче не можаха да разчетат епикризата и затова постановиха да се направи съдебно-медицинска експертиза доколко е болен Николов. За нея трябва време и тя ще бъде готова на 6 юли.

В съдебната зала присъстваха роднини на бияча. Майка му заяви, че не се срамува от сина си и отказа друг коментар. Тя изпрати с махане с ръка колата на съдебната охрана, откарваща сина й към следствения арест в бургаския затвор. И го чака да се прибере тази вечер у дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама