Похитителят от „Славейков“ иска на свобода, съдът го върна зад решетките

16:07, 29 юни 17 25 843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Жеков, определена от Районен съд – Бургас. Той е привлечен като обвиняем за оказана съпротива срещу полицейски служители.

Окръжен съд – Бургас изцяло споделя мнението на първоинстанционния съд, че е налице обосновано предположение за авторство на престъплението, в което е обвинен Мартин Жеков. Районният съд е разгледал подробно доказателствата, дали основание за този извод, а именно – показанията на полицейските служители, съпругата на обвиняемия, както и неговата майка. В известна степен в подкрепа на фактическата обстановка са и обясненията на обвиняемия.

В хода на досъдебното производство Жеков е дал обяснения, в които твърди, че по повод възникнал скандал с жената, с която живее на семейни начала - П. С., е изпаднал в състояние на яд и ярост, поради което заключил входната врата на апартамента, заковал я с пирони и отказвал да отвори вратата на полицейските служители.

По делото са разпитани полицейските служители Г. П., Д. Д. и С. С. В показанията си заявяват, че са отишли по сигнал в жилището на обвиняемия и след като почукали на входната врата, а отвътре им отговорил обвиняемият, че имал оръжие и който влезе в жилището ще бъде убит, след което обвиняемият барикадирал вратата и я заковал с пирони. При пристигането им на място, вратата отворила П. С., която била видимо уплашена.  Полицейските служители я извели от апартамента, като свидетелката заявила, че обвиняемият иска да убие детето им. Полицейският служител Д.Д. видял обвиняемият, който се намирал в коридора, като в едната си ръка държал нож, а в другата 3-годишното си дете, заплашил ги, че ако някой влезе в апартамента ще го убие, след това врата на апартамента била затворена и заключена от обвиняемия.

Въззивната инстанция прие, че Районен съд – Бургас правилно е отчел агресивното поведение, демонстрирано от страна на обвиняемия, както по отношение на полицейските служители, така и по отношение на малолетното му дете и други членове на семейството му. Упоритостта, с която е осъществил деянието, дава основание на съда да прецени, че към настоящия момент съществува реална опасност, ако Мартин Жеков е на свобода да повтори действията си.

Посочените битови и семейни причини, поради които защитата на обвиняемия настоява да бъде изменена взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража“, на този етап настоящата инстанция приема за неоснователни.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама