Цачева за съдебната зала в бургаския затвор: Не се губят средства за конвоирането на задържаните

13:54, 29 юни 17 25 699 Шрифт:
Автор:

„Информираха ме, че това при всички случаи гарантира правата на участника в процеса, но в същото време води до бързина на процеса, не се губи време, нито средства за конвоиране на лица от едно място към друго“.  Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на откриването на съдебната зала в затвора в Бургас. Проектът е пилотен, подобна зала има засега единствено в морския тук.

Помещението е специално обособено за разглеждане на дела с участието на лишени от свобода и обвиняеми с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Залата е направена от затворници.

„Пропускателният режим, който видях в момента, е абсолютно идентичен с пропускателните режими във всяка една съдебна палата, където се намират съответните съдебни зали. Що се отнася до презумпцията за невиновност – нямам съмнение, че този принцип ще се прилага абсолютно стриктно“ – посочи още Цачева.

 

На откриването присъстваха също и председателите на четирите съдебни институции в областния град, които съвместно с администрацията на затвора обединиха усилия за оборудването и ремонта на съдебната зала.

Преди това министърът на правосъдието проведе работна среща с административни ръководители на съдилища и прокуратури в Бургас.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама