Електрото съветва хотелите по Черноморието как да пестят ток през лятото

10:57, 29 юни 17 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка година настъпването на активния летен туристически сезон изисква разумно управление на електропотреблението в туристическите обекти по Черноморието. С цел да улесни големите консуматори по време на пиковите часове на потребление Електроразпределение Юг предлага съвети за ефективно и разумно потребление на електроенергия. 

На първо място е препоръчително големи обекти като хотели, търговски комплекси, туристически и развлекателни центрове да обърнат внимание на интензитета на своето енергопотребление. Важна мярка е да следят своите енергийни товари през пиковите моменти – предимно в следобедни и вечерни часове, както и да не превишават заявения от тях капацитет от електрическа мощност, за която са присъединени към електроразпределителната мрежа. Това ще намали риска от смущения в електрозахранването за тези обекти.

Друга ефективна мярка е равномерното разпределение на големите енергийни товари в туристическите обекти. Пример за подобна мярка са обектите с централна вътрешна климатична инсталация, която би могла да се включва в различни времеви интервали спрямо други големи енергоемки източници в хотелски комплекси и търговски центрове. 

За гарантиране на качествено захранване по време на летния сезон Електроразпределение Юг също e предприело конкретни мерки. На първо място е са предварително извършените подготвителни технически дейности по енергийни съоръжения, собственост на дружеството в област Бургас. Дейностите по инспектиране обхванаха трафопостове, възлови станции и електропроводи “средно” и “ниско” напрежение.

Допълнително в над 120 трафопоста и възлови станции в областта е извършено заснемане с термографска камера на енергийни съоръжения, при които традиционно през лятото се отчитат големи товари вследствие на засилената консумация на електроенергия.

В най-натоварените трафопостове дружеството е монтирало и температурни датчици. В диспечерските центрове се извършва ежедневен мониторинг и анализ на товарите и потреблението.

В област Бургас компанията е позиционирала от години две мобилни подстанции – в гр. Каблешково и в с. Приселци (до Обзор), които осигуряват необходимостта от повишено захранване.

Електроразпределение Юг е осигурилo необходимия брой аварийни екипи, които да реагират при необходимост както в големите градове и курортни центрове, така и в по-малки населени места. Дружеството има готовност за включване на допълнителни екипи при необходимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама