ВСС освободи бургаския следовател Иван Христов

20:33, 28 юни 17 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи от длъжността „следовател“ Иван Христов от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – гр. Бургас, съобщиха от ВСС. Причината е констатирано наличие на несъвместимост – упражнявана от него търговска дейност.

На заседание днес Прокурорската колегия е изслушала Иван Христов, който е имал възможност да изрази становището си по доклада на Комисията по професионална етика към колегията, с оглед наличието на несъвместимост при изпълнение на професията.

Докладът е изготвен от Комисията по професионална етика във връзка с образувана преписка по сигнал на прокурор Рени Кирилова от Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура за наличие на несъвместимост съгласно чл. 195 от Закона за съдебната власт по отношение на бургаския следовател.

Иван Христов бе разкритикуван за начина му на живот от главния прокурор Сотир Цацаров миналото лято след стрелбата по Димитър Желязков-Митьо Очите. Самият следовател беше дълго време в Слънчев бряг и според мълвата той е бил близък до несебърския наркобос. Самият Христов и семейството му притежават заведение в курортния комплекс.

„Подобен начин на работа, на живот и на демонстрация от представител на съдебната власт е недопустим и след като е бил толериран толкова време на местно ниво, ние ясно показваме, че това няма да продължи по никакъв начин“, категоричен бе тогава главният прокурор. След това работното място на следователя в полицейското управление в Слънчев бряг беше закрито, а Христов беше преместен в Окръжния следствен отдел в Бургас, където изкара до днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама