Ударената словачка в Несебър: Боли ме много, постоянно ми се спи

17:58, 28 юни 17 25 958 Шрифт:
Автор:

„Когато колата бутна Александра, и аз, и тя се уплашихме. Тогава ударих стъклото на автомобила, за да кажа на шофьора, че тя не вижда. Исках да му кажа и че там пътят не е добър, има камъни и тя не може да се движи бързо, защото е незряща. Нейният баланс не е добър и тя ще падне. Аз исках той да почака, щяхме да се махнем от пътя, не искахме да стоим там, но това трябваше да стане внимателно“.

Това разказа пред журналисти Едита Худакова, която беше ударена от 21-годишния Тодор Николов на централната алея в стария град на Несебър. Инцидентът стана в събота около 20,30 часа и придоби бурен обществен отзвук след видеозапис, направен от близък магазин и изпратен до медиите.

По думите на пострадалата, която е асистент на незрящото семейство Мариан и Александра Бангови, шофьорът нищо не е казал, просто е изскочил от автомобила и е стоварил юмрука си върху нея. От удара тя политнала няколко крачки назад, а главата я заболяла страшно много, както продължава да я боли и в момента. След понесеното кроше Едита буквално изгубила ума и дума и известно време не можела да говори.

Веднага се обадили на полицията, но такава не е дошла до 20 минути и тъй като на нея й е било много лошо, решили да си тръгнат от мястото на инцидента. Те са били открити от служителите на реда на другия ден чрез данни от Летище Бургас.

Като се върнала в хотела след половин час, оттам са я пратили в клиника в Несебър. Там 57-годишната словачка е била два часа на системи и е пила лекарства. От тогава не нея постоянно й се спи и рядко става от леглото.

Худакова призовава извършителят Тодор Николов да помисли хубаво над това, което е направил, защото е твърде млад. Сега той си мисли, че светът е негов, но какво ще бъде след 10-20 години. Тя самата има по-голям син, който по думите й никога не би извършил подобно нещо.

Словашките туристи обмислят да заведат дело, за да получат компенсация за провалената си почивка у нас. Те не са за първи път в нашата страна и казват, че се завръщат, защото много я харесват. Имат и приятели в София, които смятат да посетят на връщане към родината си. Но са категорични, че заради случилото се вероятно повече няма да дойдат в България.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама