Задържаха за 72 часа похитителя Мартин от „Славейков“

15:56, 23 юни 17 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура задържа за 72 часа Мартин Жеков, съобщиха от държавното обвинение. 35-годишният бургазлия е привлечен като обвиняем затова, че в периода от 18:15 часа на 21 юни до 14:30 часа на следващия ден, в обитавания от него апартамент в бл. 51 на ж.к. „Славейков“, противозаконно лишил от свобода малолетния си син и собствената си майка.

Мартин Жеков е обвинен и за престъпления по чл. 269 ал. 1 от НК. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо него.

Припомняме, че екшънът стана след семеен скандал в жилището на обвиняемия. Пристигналите полицаи успели да изведат от жилището 31-годишната жена, с която Мартин живеел на семейни начала. След това обаче опрял нож до вратлето на тригодишния си син и заплашил, че ще намушка момченцето, ако униформените се опитат да го изведат от жилището. След заплахата бургазлията се барикадирал в апартамента си, вземайки като заложници собствения си син и майки си.

След около 20 часа преговори между полиция и похитител, Жеков е задържан от спецполицаи, които влезли през терасата в апартамента му. Момченцето и 75-годишната му баба са изведени невредими.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама