Около 3,5 тона нелегален алкохол иззеха митничари в Карнобат

13:14, 23 юни 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

3405 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ в Митница Бургас при проверка в три частни имота на територията на град Карнобат. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. И трите имота са собственост на свързани в роднинска връзка лица.

Проверката е извършена от митническите служители на 22 юни 2017 г. едновременно и в трите имота от митнически служители от Митница Бургас и със съдействието на сектор „Икономическа полиция" в ОД на МВР Бургас. 

Митническите служители проверяват на територията на първия частен имот регистриран специализиран малък обект за дестилиране /казан/ за варене на ракия, в който откриват наличието на 115 литра етилов алкохол с прозрачен и жълтеникав цвят в 10-литрови PVC-туби.  Други 50 литра течност в туби с характеристики на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория частен имот. Рекордно количество от 3 240 литра нелегален етилов алкохол е иззето от третия частен имот на територията на гр. Карнобат- необитаема новопостроена жилищна къща с висока ограда.

 

 

Митничарите установяват при проверката, че ограденият жилищен имот е приспособен в склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки. Там е отрит при митническата проверка 500-литров PVC-бидон с монтиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност с характеристики на етилов алкохол, както и наличието на голямо количество празни бутилки. Други  2940 литра етилов алкохол е открит „склада" в пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с алкохолна течност с прозрачен, жълт и кафеникав цвят.

Цялото количество от 3405 литра нелегален етилов алкохол е иззето. Не са представени никакви документи за произход и платен акциз на иззетия алкохол. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от лабораторната експертиза ще бъде образувано административнонаказателно производство. 

Вероятно нелегалният алкохол  е бил предназначен за снабдяване на  обекти по Черноморието  през туристическия сезон.

Работата по случая продължава съвместно със служители от „Икономическа полиция" в ОД на МВР Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама