Пристига синът на племенника на архитекта, построил символните сгради на Бургас

07:13, 23 юни 17 / Култура 25 763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 25 юни за среща в Бургас пристига 82-годишният Вирджилио Марио Тоскани, съобщиха от Общината. Той е син на племенника на архитект Рикардо Тоскани - проектирал и построил най-символните сгради на Бургас: църквата „Св. св.Кирил и Методий”, Гарата на Бургас, Историческият музей в града и др.

Баща на Вирджилио е Марио Тоскани, който е син на брата на бургаския строител Рикардо Тоскани. През 1926 г. Марио работи и строи в Малко Търново.

Докато са живи Марио и Рикардо Тоскани печелят архитектурни конкурси в страната ни, а сътвореното от тях надживя и създателите си, и идеологиите на отминалото столетие.

Потомъкът на фамилия Тоскани ще посети бургаския източно-католически храм “Успение Богородично” на ул. Шейново №1. Храмът “Успение Богородично” е бивш параклис, построен от Рикардо Тоскани за френския девически пансион в Бургас, в който днес се помещава Втора поликлиника.

Преди отпътуването на Вирджилио Тоскани от Бургас е предвидено след 11:00 ч. на 25 юни време за среща с медиите и гражданите на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама