Бард, пял с Ал Бано и Ромина, идва с китара и колумбарий в Бургас

14:44, 22 юни 17 / Култура 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният бард Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано, Ромина Пауър и е свирил на китарата на Окуджава, ще е в петък (23 юни) в Бургас, за да представи новата си книга „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“, съобщиха от Общината. За заглавие на книгата си поетът-журналист избира метафората в древнолатинската дума колумбарий, която означава едновременно къщичка за гълъби и дом за нашите души.

В десетата си книга поетът е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където Диманов е придружавал майка си. Други пък са писани в Бруклин, Чикаго, Париж, Брюксел, любимия му Созопол.

За Бургас пък поетът казва, че е пристан за влюбени корабокрушенци. Бургас е целунат от Бога, добавя той.

Освен на стиховете, публиката ще може да се наслади и на песните от последния албум на Ивайло Диманов, които бардът ще изпълни. Музикално-поетичният  спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий“ ще е в зала „Петя Дубарова“ от 19:00 часа, а входът е свободен.

Ивайло Диманов е журналист, писател и бард. Автор е на 10 книги с поезия, разкази и театрална критика. Творчеството му е преведено на седем езика. Носител е на национални и международни литературни отличия, между които наградата „Димчо Дебелянов", Яворовата награда „В полите на Витоша", националното литературно отличие „Николай Хайтов", наградата „Джагаров" и много други.

Ивайло Диманов е имал безброй концерти с авторски песни и поезия в различни градове на България, Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Белгия, Франция и Великобритания.

Освен на стиховете, публиката ще може да се наслади и на песните от последния албум на Ивайло Диманов, които бардът ще изпълни. Музикално-поетичният  спектакъл „Концерт за хорей, китара и колумбарий“ ще е в зала „Петя Дубарова“ на Морското казино от 19:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама