Данъчни под прикритие запечатаха зоокомплекс край Бургас

13:52, 22 юни 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зоокомплекс  край град Бургас бе запечатан за срок от 10 дена от  Националната агенция за приходите поради неиздаване на касови бележки. Служители от Агенцията, представящи се като посетители,  не са получили фискален бон, въпреки заплатената входна такса. От НАП Бургас уточняват, че мярката не възпрепятства поддръжката на обекта, както и осигуряването на храна на животните и птиците. Поради неиздаване на фискален бон е запечатан и магазин в Бургас, предлагащ руски хранителни стоки и алкохол.

Данъчните предупредиха, че тази крайна мярка ще се прилага винаги, когато не се издава касова бележка, като целта е да се постигне дисциплиниращ ефект сред търговците. При повторно нарушение, обектът ще бъде затварян за срок от един месец. От началото на годината в бургаски регион мярката запечатване на търговски обект е прилагана повече от 130 пъти.

Във връзка със започналия засилен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство по време на активния летен туристически сезон, от приходното ведомство в морския град коментираха, че никой няма полза от запечатване на обект, особено в разгара на летния сезон, но законите трябва да се спазват и да се отчитат реалните приходи.

Контролните действия на НАП Бургас по Южното Черноморие през месеците юли и август ще бъдат подпомогнати и от инспектори от вътрешността на страната.  Във фокуса на проверките ще бъдат и провеждащите се фестивали, концерти и изложения. Много от обектите, формиращи традиционно високи приходи, вече са поставени под дистанционно наблюдение. През миналогодишния летен сезон, в резултат на този мониторинг, оборотите на наблюдаваните обекти са се увеличили в пъти, припомниха от НАП Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама