Трима митнически служители в Бургас обвинени за подкупи

11:45, 22 юни 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана прокуратура повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро „Нефтохимически комбинат“ към Митница Бургас за участие в престъпен сговор за получаване на подкупи, съобщиха от спецпрокуратурата.

Те са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Според събраните до момента доказателства в началото на 2016 г. те са се сговорили да искат и получават дребни суми от всеки шофьор на автоцистерна, който е искал да мине бързо през пункта. Точната сума на подкупите, които служителите са получили, предвид огромния брой камиони, преминаващи всекидневно през пункта, е в процес на уточняване.

В рамките на разследването са разпитани десетки свидетели, имащи отношение към корупционната практика. Използвани са и СРС, които разкриват методите на престъпна дейност на митническите служители. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двама от обвинените е наложено прокурорско задържане. На третия участник в престъпния сговор (престъпление по чл. 321, ал. 6) е наложена парична гаранция.

Днес, 22 юни 2017 г., Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата задържани от прокуратурата митнически служители заради наличие на опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама