АБВ слагат билбордове в Бургас с надпис „Патриотично е да се лъже“

13:17, 21 юни 17 / Политика 25 817 Шрифт:
Автор:

АБВ смята да постави билбордове в Бургас с надпис „Патриотично е да се лъже“. Това съобщи на пресконференция в града заместник-председателят на партията Румен Петков.

Под този надпис ще пояснят какво имат предвид – а именно обещанията, дадени в предизборната кампания от управляващите, които не се изпълняват. Сред тях са „Във всяко село полицай“, „Пенсия 300 лева“, „Ограда, гарантираща сигурността и спокойствието на България“, „Туризъм без пиарщина“. Обмисля се да се сложат и снимки на хората, изрекли тези обещания.

„Това са неща, които позорят българската политика. И част от демотивацията на хората за участие в обществено-политическия живот е, че години наред са подложени на такъв тип извращения – лъжи, наглост. Друг е въпросът, че част от сънародниците ни просто искат да бъдат излъгани“ – заяви Петков.

Относно актуалната тема с преградното съоръжение по българо-турската граница Румен Петков беше категоричен, че „просто няма ограда“. От партията смятат да изпратят въпроси по силата на Закона за достъп до обществена информация, за да е ясно колко струва километър ограда на територията на Бургаска област, да се изясни колко от нея е едноредна и колко двуредна и от какви материали е изградена.

„Защото ако се окаже, че правителствата и на Борисов, и на Орешарски са внасяли тел и материали за изграждането на оградата, това е удар върху икономиката, върху националната ни сигурност, по същество – за организиран грабеж на гърба на българските граждани. Жителите на Бургас трябва да знаят как е станала цялата тази процедура, защото тя е за тяхна сметка“ – коментира още Румен Петков. Според него правителството нарочно заблуждава обществото, че вълната от бежанци е овладяна и няма миграционен натиск.

Като бивш министър на вътрешните работи Петков коментира и темата за надигащите се нови протести на полицаите, които недоволстват срещу заплащането и условията им на труд. Според него винаги когато ГЕРБ е на власт, служителите на МВР са унижавани, лъгани и мачкани. И няма никакво значение кой е вътрешният министър.

„Не може да ги лъжеш в продължение на 6 месеца, че ще им вдигнеш заплатите, и накрая да пуснеш един човек на „6-и септември“ (на тази улица в София се намира МВР – бел.ред.) и той да каже, че не вижда основание да увеличава заплатите на полицаите. Това е цинизъм, това е перверзно мислене“ – смята Румен Петков.

От местното ръководство на АБВ декларираха, че въпреки изборния неуспех на парламентарните избори те продължават да гледат напред и вече влизат в подготовка за местния вот след две години.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама