Задържаната за убийство в Холандия: Нямам пряко участие. Трима българи извършиха престъплението

12:07, 21 юни 17 25 830 Шрифт:
Автор:

„Нямам пряко участие със самото убийство. Бях там на самата случка, знам кои са го извършили. Предполагам, че може да ме издействат като свидетел, но има вероятност и като съучастник, тъй като не съм съобщила веднага на властите. Бях и заплашена, за което се надявам и това да окаже някаква роля. Другите участници са трима българи, които се занимават предимно с това, не ги познавам. Съвсем случайно стана всичко и много бързо. Даже не видях как извършиха деянието. Видях само, че влизаха и излизаха. С тях тримата се запознах тогава покрай друг човек, който познавах от около месец. Той ми предложи на мен работата, която беше само да звънна на звънеца, за да може въпросните трима да влязат. Така и направих. Човекът, който ги извика, той ги познава, а аз лично ги виждах за първи път“. Това разказа задържаната заубийство в Холандия Красимира Костова пред медиите, след като приключи днешното заседание.

Тя сподели още, че е видяла как удрят холандеца, който по дейните думи, впоследствие починал. След като въпросните трима българи си тръгнали, мъжът бил все още жив.

Красимира Костова заяви също, че не иска да бъде замесвано семейството ѝ. Тя се закани да даде и пресконференция, като приключи всичко, на която иска да изчисти името си.

В съдебната зала обвиняемата каза, че е съгласна доброволно да бъде предадена на съдебните власти в Холандия. В тридневен срок тя има право да размисли. Делото се отложи за понеделник (26 юни) от 16:00 часа. Младата жена не се отказа и от Принципа на особеността, като по този начин тя няма да може да бъде съдена в Холандия за други престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама