Валери Симеонов: „Слънчев бряг“ АД взима по 50 лв. за бар-кроулинга

10:28, 20 юни 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавното дружество "Слънчев бряг" АД взима по 50 лв. за група от 100 души и 75 лв. за 200 души за т.нар. "бар-кроулинг". Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по bTV, според когото това е съсипване на курорта за без пари. Бар-кроулингът е вид забавление в курортния комплекс, в който се събират големи групи младежи, употребяващи алкохол.

Симеонов допълни, че е провел разговори с полицията и очаква до дни този тип обиколки в курорта да бъдат прекратени. Според него въпросният бар-кроулинг може да е опасен и за самите чужденци, тъй като се предлагал алкохол от "близките карнобатски и пещерски фабрики", който можел да се направи от чист спирт. От това пък страдат законните заведения, "които имат покривки по масите".

Вицепремиерът обяви, че другият голям проблем в Слънчев бряг е високият шум, идващ от заведенията в курорта, който пречи на жителите на Стария Несебър и в Свети Влас да почиват спокойно вечер.

Симеонов е провел разговори с редица граждански организации, с които ще работят съвместно. Подписан е общ документ, който регламентира организирането на комплексни групи за проверка и замерване на шума от заведенията късно вечер. Освен това пожарникари също ще обикалят на проверки и ще искат схеми за евакуация, както и колко пожарогасители има в търговския обект. Договорите на работещите в заведението също ще бъдат под постоянен контрол.

"Не са виновни само заведенията. Липсата на контрол е в основата. Слънчев бряг е национален курорт и трябва след полунощ човек да може да се възстанови. В момента това е нещо отвратително за един улегнал човек", каза още Валери Симеонов.

Вицепремиерът обяви още, че ще бъде премахнат високият атракцион в началото на плажа срещу централна алея в курорта, изхвърлящ с ластици туристи на голяма височина във въздуха. За него няма документ, удостоверяващ, че е безопасен и при евентуален инцидент може да бъде потрошен близкият хотел и да пострадат хора. Този атракцион се води преместваем обект, който по наредбата на Община Несебър трябва да е с височина до 3 метра, а той е над 20 м. Атракционът е собственост на наемателя на северния плаж в Слънчев бряг, който плащал за 5 кв.м, а реалната площ, която заема, е 171 кв.м.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама