Гигантски охлюв премина през Бургас

07:00, 18 юни 17 / Любопитно 25 738 Шрифт:
Автор:

Гигантско превозно средство, чиято форма наподобяваше на охлюв, премина снощи през центъра на Бургас. Странното возило, чиито размери бяха 3 метра височина и 8 м дължина, потегли от Морското казино, премина по ул. „Богориди“ и стигна до площада пред Общината. То бе карано и съпровождано от няколкочленен екип, състоящ се от ватман, професор, монтьор, две момичета, едното от които се предвижваше на кокили.

Таза странна композиция бе част от фестивала „Включи града“, а гигантското возило носи името Охлюмотив (очевидно комбинация от охлюв и локомотив). Превозното средство се разходи по централната бургаска улици, като от време на време спираше, а „монтьорът“ започваше да го поправя.

Снимка: Topnovini.bg

Най-голяма радост Охлюмотивът донесе на децата, някои от които дори успяха да се повозят на него. Подвижната атракция беше снимана и стана обект на селфита и сред множество бургазлии и туристи, които в това време се намираха в центъра на града и бяха запълнили заведенията.

Снимка: Topnovini.bg

Автори на театралното представление на живо бяха момичета и момчета от софийския Театър на огъня и сенките "Fireter". Те показаха и коронния си номер – огнено шоу, което се състоя след пристигането на Охлюмотива пред Общината.

Снимка: Topnovini.bg

Тази вечер актьорите отново ще влязат в роля, този път на гигантски богомолки. Буболечките, символизиращи изменението на климата в Бургас, ще се разходят по същия маршрут като Охлюмотива и по същото време – от 21.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама