Държава и хотелиери откриха заедно сезона в Слънчев бряг

05:26, 18 юни 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големият български морски курорт Слънчев бряг откри официално сезон 2017. Това се случи на церемония на централната алея в комплекса, като организатори бяха „Слънчев бряг“ АД и Съюзът на собствениците. Държавата беше представлявана от министъра на туризма Николина Ангелкова, вицепремиерът Валери Симеонов, изп. директор на акционерното дружество в комплекса Златко Димитров и др. На откриването присъстваха и председателят на Постоянната комисия по туризъм към Общинския съвет в Бургас Живко Табаков, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на Българската агенция по храните в Бургас д-р Георги Митев, политици от различни партии, както и хотелиери и собственици на търговски обекти в курорта.

Старт на Лято 2017 в Слънчев бряг даде министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя припомни, че за цялата 2016 г. пренощувалите лица в местата за настаняване с над 10 легла в комплекса са били повече от 789 000, което е над 20 % ръст спрямо предходната година. Реализирани са над 5 млн. нощувки (22 % увеличение), а приходите от тях са над 266 млн. лв. и също 22 % скок нагоре.   

Ангелкова заяви, че от всички заедно зависи реализацията на едно ползотворно лято, което дава положителни прогнози. Към началото на сезона общият брой планирани полети на летища Варна и Бургас за периода юни-септември 2017 г. вече надхвърля с 8 % броя на изпълнените полети през същия интервал на 2016 г. Очаква се отново силно присъствие на туристи от Германия, Полша, Великобритания, Украйна, Чехия, Франция, скандинавските страни, Русия и др.

Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма наблегна, че контролът е фактор, на който администрацията сериозно залага.  Мобилните екипи на министерството ще извършват проверки през целия сезон и ще действат безкомпромисно при всяко установено нарушение. В тях са включени и здравни експерти, специалисти по качеството на храните, представители на НАП, КЗП и др. Продължава да работи горещият телефон на министерството за сигнали за нередности, те ще могат да се изпращат и на специален имейл, като координатите им са публикувани на институционалния сайт.

На Черноморието ще бъдат командировани близо 980 полицаи за целия сезон, което е повече от миналото лято. Голяма част от тях ще са концентрирани именно в Слънчев бряг, стана ясно от думите на министъра.

„Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който нарушава закона. Независимо дали става въпрос за преместваеми обекти, неизпълнени договорни отношения или други нарушения. Законите в страната трябва да се спазват от всички – и българи, и чужденци, и домакини, и гости“ - обобщи Николина Ангелкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама