Бургас е отличен за развиващ се технологичен град на годината

11:46, 17 юни 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас спечели две отличия от Innovations, Technology & Sourcing Awards на официална церемония снощи в местен хотел. На кмета Димитър Николов бе връчена специална награда за "Динамично развиващ се технологичен град на годината". Тя е присъдена с гласовете на компаниите, които членуват в Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Втори в категорията "Технологична бизнес сграда на годината" се класира Смарт център – Бургас.

„Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията - човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите", каза кметът Димитър Николов пред участниците в церемонията по награждаване - мениджъри от компании с мултимилионни годишни обороти.

Специален гост на Innovations, Technology & Sourcing Awards беше президентът Росен Плевнелиев. "Вижте колко майки с детски колички има по бургаските улици и си дайте сметка, че в останалите български градове не е така. Не е въпросът дали, а колко ще расте Бургас във всеки смисъл", заяви той.

Снимкa: Община Бургас

Вчера Бургас бе домакин на четвъртата Годишна аутсорсинг конференция и второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards. И двете събития за първи път се провеждат извън София. В столицата, както и в Пловдив, са базирани огромна част от компаниите, работещи в този сектор. Вчера обаче стана ясно, че техните мениджъри имат готови решения за растеж и децентрализация, а Бургас е една от най-желаните дестинации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама