Тролейбус пропадна в двуметрова дупка на улица „Индустриална“

12:24, 16 юни 17 25 601 Шрифт:
Автор:

Тролейбус № Т1 пропадна в дупка на улица „Индустриална“ в Бургас. Инцидентът е стана около 09:00 часа тази сутрин, когато шофьорът на превозното средство спрял на последната спирка в квартал „Победа“ в посока центъра на града.

Снимка: Topnovini.bg

 „Спрях, за да се качи едно момче, което беше на спирката. В този момент задната гума направо потъна в земята“. Това каза за Topnovini.bg водачът на тролея.

Возилото е наклонено на една страна. Дясната задна гума е изцяло пропаднала в дупката, а левите гуми стърчат във въздуха. В момента на инцидента в тролея е имало други пътници, които не са пострадали и са откарани с други превозни средства. На място пристигна авариен екип от „Бургасбус“, който започна да пълни дупката с чакъл, за да може да се изкара тролеят от капана, в който е попаднал. Той е измерил, че дълбочината е два метра.

Според шофьора, със сигурност има материални щети по тролея, но какви са точно те и на каква стойност, ще се установи едва, когато возилото бъде закарано в ремонтната база и вдигнато на стенд.

Снимка: Topnovini.bg

Екипи на ВиК на мястото на инцидента не се виждат. Те са спрели водата, която е била над дупката и е станала причина шофьорът да не забележи какъв капан го очаква. В продължение на няколко десетки метра по улица „Индустриална“, както и в съседна страничка уличка, има образувани огромни локви с вода, през които са принудени да преминават всички превозни средства, пътуващи по този маршрут.

Водачът на тролея е убеден, че ако не се е било случило на него, със сигурност е щял да пропадне друг автобус на спирката.

На място се появи и управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев, който, на въпрос защо тук има само служители на общинския превозвач, но не и на ВиК, коментира лаконично „Когато на вълка му е дебел вратът, нали знаете…“. Той каза, че на мястото на инцидента почвата  е песъчлива и когато стане авария, в подасфалтовата настилка се образува кухина. Настилката обаче отгоре си остава, но в момента, в който мине по-тежко превозно средство, тя започва да пропада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама