Първата вокалистка на Nightwish ще пее в Бургас

17:45, 14 юни 17 / Култура 25 837 Шрифт:
Автор:

Първата и най-известна вокалистка на финландската световноизвестна група Nightwish, оперната певица Таря Турунен, ще покаже феноменалния си глас в Бургас. Кралицата на метъла ще участва в Summer Chaos Festival 2017, който за поредна година ще се проведе на стадион „Лазур“ в морския град. Това лято датата е 31 юли, понеделник.

Гостуването на Таря в Бургас е част от европейското й турне The Shadow Shows, което стартира през октомври 2016 г., а последните потвърдени дати за момента са през ноември 2017 г. в Южна Америка. 

На стадион „Лазур“ българските фенове на ледената кралица на тежкия жанр ще могат да се насладят на живите изпълнения на композиции от наскоро издадените продукции, както и добре познатите класики, с които финландката се превърна в една от водещите фигури на метъл сцената.

Във фестивала ще вземат участие и две класически немски метъл банди - Kreator и Creamtory.

Германците от Kreator се смятат за едни от основоположниците на траш течението в метъла. Създадени в далечаната 1982 г., днес групата има зад гърба си 16 студийни албума и милиони фенове по цял свят. Стилът им се отличава със скоростни рифове и режещи акорди, а заедно със сънародниците си Sodom и Destruction оформят така наречените "Три големи" имена на германския траш метъл.

Готик-индъстриъл ветераните Creamtory носят титаничната сила на тежкия метален звук вече над четвърт век. Всеки от албумите им звучи новаторски и различно, а самата банда отдавна е надраснала класическите очертания на „готик-метъл” пространството, за да се отличи като безпогрешно разпознаваема. През април 2016 г. излезе последният албум на групата „Monument“, част от който българските фенове ще чуят по време на Summer Chaos 2017. Разбира се, на стадион „Лазур“ на 31 юли ще прозвучат и вечните хитове на германците „Tears Of Time”, „Temple Of Love”, „Black Celebration” и много други.

В тазгодишното издание на фестивала предстои да се включат още две банди, които ще бъдат анонсирани в най-скоро време. 

Продажбата на билети за събитието стартира от днес, 14 юни, съобщиха организаторите. Промоционална цена на билета до края на месец юни е 70 лв., а от 1 юли до деня на фестивала е 80 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама