Млада жена от Несебър е издирвана в Холандия за убийство

16:23, 14 юни 17 25 910 Шрифт:
Автор:

Кралство Холандия издирва 21-годишната Красимира Костова от Несебър. Срещу нея е издадена Европейска заповед за арест, като престъплението, за което е искана от властите, е убийство. В заповедта е посочено, че според Наказателния кодекс на Холандия, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до живот или „лишаване от свобода“ с максимален размер от 30 години. Днес Бургаският окръжен съд гледа мярката за неотклонение на обвиняемата.

Държавното обвинение поиска спрямо Костова да бъде взета постоянна мярка „задържане под стража“, тъй като се счита, че е налице реална опасност тя да се укрие. Стана ясно, че убитият холандец е на 65 години. Той е бил вързан на стол със свински опашки, нанесени са му удари  и са му вкарвани предмети в устата. Прокурорът посочи още, че във въпросния апартамент, където е станало убийството, с обвиняемата е имало три момчета, но за момента няма никакви данни за тях. Холандските власти водят разследване. В апартамента е имало и наркотици, които след убийството са изчезнали.

В съдебната зала Красимира Костова заяви, че е съгласна да бъде предадена доброволно на Холандия.

„Бях на самата случка, но не съм докосвала никого с пръст. Никога не съм се занимавала с трафик на наркотици и не съм използвала такива. Съмнявам се да има ДНК от мен по холандския гражданин. Няма да се укрия. Обещавам с ръка на сърцето. Доброволно ще замина за Холандия и ще съдействам на властите“ – каза Костова.

Тя и нейният защитник адв. Потеров поискаха мярка „домашен арест“. Съдът обаче реши обвиняемата да бъде задържана под стража.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама