Нудисти протестират срещу сеч на плажа „Къмпинг Делфин“

12:18, 10 юни 17 25 1124 Шрифт:
Автор:

Любители на къмпингуването по морето се вдигнаха на бунт срещу сеч на растителност с цел строеж на постройки на дивия нудистки плаж „Къмпинг Делфин“. Протестиращите се обявиха срещу наемателя на плажа – пловдивското дружество "Тйва Интернешанъл" със собственик Йордан Тодоров. Само преди около месец той спечели търга за отдаване под наем на обекта, проведен от Министерството на туризма, за срок от 5 години.

В момента е построена дървена стълба, която води от скалите над плажа до самата ивица. Тя е изградена, след като са изсечени храсти и дървета. Това е сериозно нарушение, тъй като теренът се намира в две защитени зони - "Натура 200" и природен парк "Странджа".

Снимка: Topnovini.bg

Любителите на нудисткото плажуване искат забрана за всякакви стопански дейности на обекта и той да бъде категоризиран като екоплаж. За целта са организирали петиция, в която вече са се подписали стотици хора. Отворено писмо е изпратено до президента, премиера, министъра на туризма и до всички отговорни институции.

Снимка: Topnovini.bg

По случая е извършена проверка от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас. От там са констатирали незаконна сеч на 516 кв.м над плажната ивица. Кой обаче е извършителят – не е установено. Затова случаят е даден на прокуратурата, която в момента го разследва.

Снимка: Topnovini.bg

Самият наемател Йордан Тодоров отрича да е извършител на сечта, но признава, че дървените постройки са негови. По предписанието на РИОСВ той е преустановил строителните дейности и обещава, че ще премахне стълбите към плажа, ако институциите му наредят.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама