Спецотрядът за борба с тероризма тренира на летище Бургас

12:47, 07 юни 17 25 792 Шрифт:
Автор:

Служители от звеното „Противодействие на бомбения тероризъм“ на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) и на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работещи по направление „Сигурност“, участват в семинар на летище Бургас. Програмата включва обучение и мултимедийни презентации за откриване на взривни вещества и предотвратяване на инциденти с тях.

На място пристигна и зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Пред журналисти той каза, че служителите се обучават за адекватна реакция, която трябва да се предприеме тогава, когато има конкретна заплаха. Лично командирът на СОБТ ще направи презентация как се реагира при откриване на взривни устройства. Ципов сподели още, че в момента текат процедури за закупуване на ново техническо оборудване за отряда.

Зам.-вътрешният министър гарантира, че в момента Летище Бургас има една от най-модерните системи в страната, през която се проверяват паспортите с биометрични данни на пътниците и се уточнява тяхната самоличност.

Повече полицейски сили ще бъдат разположени през лятото на бургаския аеропорт заради засиления трафик. С помощта на правителството се търсят още възможности за издръжка, за командироване на служители, което е приоритет на МВР.

Красимир Ципов призова гражданите да бъдат бдителни и да подават сигнали, когато видят нещо нередно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама